Poliüretan enjeksiyon sistemi, genel yapısı itibari ile esnek yapıya sahip su ile temas edince hızla reaksiyon veren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpükleridir. Büyük projelerde, yeraltı inşaatlarda fazlaca tercih edilir. Kalıcı ve ömürlük işler çıkarmada oldukça başarılıdır. Yeraltı yapıları olarak adlandırılan yerlerde sızıntı ve su akışını tam ve kalıcı olarak ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan sistemlerdir.
Poliüretan Enjeksiyon Sistemlerinin Özellikleri
Poliüretan enjeksiyon, uygun görülen yere enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişmektedir. Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir ancak genel olarak iki bileşenden oluşmaktadır. Sıvı halde olduğu için tüm çatlakları doldurur. Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 kat genleşir. Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı çoğaltılarak arttırılabilir. Esnek yapısı sayesinde çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.
Poliüretan Enjeksiyon Sistemlerinin Kullanım Alanları ve Kullanım Amaçları
Poliüretan enjeksiyon sistemleri günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun nedeni de koşulların teknolojik yapıyla uyumlanması ile bu sistemden yüksek oranda verim alınmasıdır. Dayanıklılığı ve kalıcılığı, diğer alternatiflere göre tecih edilme sebebini arttırmaktadır. Polimer yapısıyla bütünleşen bu sistem, özellikle metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için bu tip alanlarda kullanılır. Uygulama, mutlaka profesyonel mühendisler tarafından gerçekleştirilmektedir. Uygulama alanları arasında baraj ve hidroelektrik santral projeleri de bulunmaktadır. Bu gibi büyük projelerde basınçlı suyun durdurulması amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca arıtma tesisleri ve havuzlarda poliüreten enjeksiyon sistemleri ile atık su sızıntısı izolasyonu ve su yalıtımı yapılabilmektedir. Yapılarda beton birleşimi gibi soğuk derz bölgelerindeki su sızıntılarında, bodrum kat, otopark, sığınak gibi yeraltı yapılarında su sızıntılarının giderilmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca su giderleri, karot boşluğu, fabrika gibi zemin üzeri büyük yapıların zemin çatlaklarında , fore kazık veya kazı esnasında karşılaşılan basınçlı suyun durdurulmasında kullanılacak en iyi müdahale, kullanılan kimyasallar ile poliüretan enjeksiyon uygulaması sayesinde yapılabilmektedir. Bu enjeksiyon sistemi, yapılara gelen su, uzaklaştırılır ve yapının uzun yıllar ayakta kalması, amacına hizmet etmesi sağlanır.
Daha fazla bilgi için Bizimle iletişime geçin.