Su yalıtımı, günlük yaşamda daha çok yağmur sularının verdiği zararları engellemek için tercih edilir. Bunun yanında yer altı sularından yapıların temellerini korumak için de kullanılır. İnsan hayatı boyunca yaşadığı çevreyi dış etkenlerden koruma adına birçok önlemler alır. Gelişen teknoloji ile birlikte artık çok daha kolay ve sağlam önlemler alınabilmektedir. İşte koruma yöntemlerinden biri yalıtımdır. Yalıtım çeşitli yöntem ve malzemelerle yapılabilmektedir. Bunlardan birisi de Poliüretan Su Yalıtım olarak adlandırılır. Poliüretan; yoğunluğu düşük olan cam, vernik, kauçuk ya da köpük görünümlü lastiğe de benzeyen bir maddedir. Poliüretan su yalıtım ürünleri genelde suyla sıklıkla temas eden yerlerde kullanılan yalıtım türüdür. Çatı, teras, perde ve ıslak hacimler su yalıtımının gerekli olduğu yerlerde uygulanır. Yüzeylerin kaplanarak korunmasına yardımcı olur ve zarar görmesini engeller. Aşırı yağmur suyu, yapıların teras ve çatılarına zarar verdiği için insanlar en sağlıklı ve güvenilir yöntemi ararlar. Bu yüzden birbirinden çeşitli yöntemler geliştirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır. Ayrıca, günümüzde çok sıklıkla inşaat yapımı olduğu için su, nem ve rutubet zararlarını engellemek amacıyla gereksinim artmıştır.
Poliüretan Su Yalıtım Yöntemleri
Püskürtme ve sürme Poliüretan Su Yalıtım yöntemleridir. Sürme yalıtım sistemi ileri teknoloji yöntemlerinden bir tanesidir. Daha kalıcı olma özelliği ile birlikte uygulandığı alana esneklik kazandırır. Sürme yalıtım yöntemi inşaatlarda tercih edilen bir yöntemdir. Kolay uygulanması sayesinde tercih edilme oranı yüksektir ve hızla artmaktadır. Yapıdaki çatlak ve gözeneklerin dolmasını sağlar. Püskürtme yalıtım; tüm yapılarda kullanılan, tabandan çatı kısmına kadar geniş kullanım alanına sahip bir yalıtım biçimidir. Püskürtme yalıtım sayesinde maksimum düzeyde yalıtım yaptırma olanağı sağlar.
Poliüretan Su Yalıtımı Nerelere Uygulanır?
Poliüretan Su Yalıtım; teras zeminlerde, banyo ve ıslak zeminlerde, perde duvarlarında, temel su izolasyonlarında sık sık kullanılmaktadır. Görüldüğü üzere, su ile çok sık temas eden, zarar görmesi muhtemel olan yerleri koruma altına almak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda yer altı sularının betona zarar vermesini önlemek, yapıları nem ve rutubetten koruma, bodrum katlarını nem ve korozyondan korumak için genellikle tercih edilen bir yöntemdir.
Daha Fazla Bilgi İçin Bizimle İletişime Geçiniz