Poliüretan kaplama ,karmaşık yapıda olan bir tür sünger olarak bilinmektedir. Bu sünger ile yapılan kaplama ısı yalıtımında kullanılır. Esnek ve sert olmak üzere iki türden oluşmaktadır. Esnek olanı evde kullanılan eşyaların içerisinde bulunur, sert olanı ise daha sert yüzeylerin kaplamasında kullanılmaktadır. Birçok alanda kullanılan bu kaplama izolasyon malzemesi olarak da kullanılır. Bu nedenle kış mevsimi çetin geçen yerlerde bu kaplama türü kullanılmaktadır. Aynı zamanda inşaat ile birlikte sanayi sektöründe de kullanılmaktadır. Isı geçirgenliği çok yüksek olan bir maddedir. Üst düzey yapışkanlık özelliğiyle hızlı şekilde işlemler yapılmaktadır. Yüksek basınçlı makine ile püskürtme uygulama yöntemi kullanılarak yüzeye uygulanan, birkaç saniye içerisinde kendi hacminin yukarısına çıkarak köpük halini alan ideal, fonksiyoner bir yalıtım malzemesidir.
Poliüretan kaplamalar; yüksek oranda kimyasal dayanıklılığa sahip bir üründür. Kaplama yapıldığında da metal ve çelikten kolay kolay ayrılmazlar. Alüminyum yüzeye poliüretan kaplama yapılabilir. Döküm üzerine kaplama uygulanabilir.
Aynı zamanda kalıcı deformasyonu düşük ürünlerdir. Kullanılan zemine iz yapmaz ve leke bırakmaz. Bu nedenle de çok tercih edilir.
Poliüretan Kaplama Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?
Poliüretan kaplama ; hijyenik, kaymaz, çabuk temizlenebilen oyun alanlarında, görsel etki istenen yerlerde, yüzme havuzu çevresinde kullanılır. Toz tutmama özelliği olduğu gibi aynı zamanda ses kesmeye de yarar. Dekoratif özelliği vardır ve dayanıklıdır. Spor, endüstriyel, vb. alanlarda kullanılabilir. Modern ürünlerden biri olan poliüretan, enerjinin geri kazanımı, dekoratif ürünler tasarlanması, günlük kullanım amaçlı olarak ayakkabı tabanlıkları, terlikler ve trafik işaretleri gibi alanlarda kullanılan bir üründür. Kullanım alanları bununla da sınırlı olmayan bu ürünün, ısı iletkenliği düşük olmakla beraber elastik olanları da çok yaygındır. Dericilik sektörü, tekstil ve inşaat alanında çok kullanılır. Ağaç kesimini ve ahşap tercihini de önemli ölçüde azaltmaktadır. Poliüretanin kaplanacagi zemin yüzeyi kuru ve temiz olmalıdır. Kirli ılık su ile temizlenmelidir. Zemin yüzeyi hazır hale geldikten sonra kaplama uygulamasına başlanabilir. Kaplama,püskürtme yöntemi ya da serme yöntemleri ile yapılabilir. Poliüretan, kimyasal bileşenlerden hazırlanmış olduğu için ele veya vücudun herhangi bir yerine bulaşmış ise suyla ya da alkol ile mutlaka temizlenmelidir.
Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.