Epoksi Kaplama Nedir?

Termo set grubundan kimyasal bir reçinedir. Mükemmel su, asit ve alkali direnciyle zamanla özelliklerini kaybetmez. Epoksi sistemi epoksi reçinesi ve koruyuculardan oluşur. Epoksi kaplama reçinelerindeki ayrı monomerler, uzun zincirli moleküler bağlar (polimerler) oluşturmak için koruyucu maddelerle (sertleştirici) birleştirilir.

Bu kombinasyon sert polimerler oluşturmak için ilaçların karışımıdır. Genel olarak, diğer Termo set plastikler gibi iki bileşenli epoksiler belli bir süre sonra sıvı halde katılaşır ve yaklaşık 24 saat (kurulanacak) kurumaya başlar ve yaklaşık 7 gün içinde nihai bir sertliğe ulaşır.

Epoksi Zemin Kaplamanın Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Kimyasala dayanıklıdır.
  • Zemin aşınmasını ve aşınmaya dayanıklı olmasını sağlar.
  • Dekoratif uygulamalar için çeşitli renklere sahiptir.
  • Kolay temizlenir, hijyeniktir. Agregaların eklenmesiyle kaymaz bir zemin elde edilebilir.
  • Yağlara ve kimyasallara karşı dayanıklıdır.
  • Solvent içermez.

Epoksi kaplama genel olarak bir betonarme döşemenin dekoratif görünümünü korumak, onarmak ve tamir etmek için kullanılan ve bir partikül kaplama alanı oluşturan ürünler grubudur. Bu özelliklerden dolayı çok geniş bir alanda bu hem uygulamada hem de daha sonraki yaşamda insan sağlığına zarar vermeyen katı, dekoratif, sıhhi, kimyasal ve fiziksel güçlerin üretimine olan talebin artması için kullanılır.

Yapı sektörünün gün geçtikçe daha bilimsel ve teknolojik yöntemlere geçme ihtiyacı, daha kapsamlı hale gelmek ve onlar için arazi hazırlamak için uzman bilimsel ve teknik kadro ile üretilen ve uygulanan ürünlere fırsatlar ve ihtiyaçlar getirmektedir.

 

Epoksi Nerede Kullanılır?

Yapıları çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirmek her zaman inşaat dalında en değerli tartışma ile araştırma konuşmalarından birisi olmuştur. vb.) ve sanayi (mekanik, fiziksel ve kimyasal) binaların en kötü koşullarına karşı (iç ve dış) estetik malzemelerle teknolojik yapı malzemeleri grubunu korumak için geliştirilmiştir.

Ek olarak, üstün yapışma, mekanik ve fiziksel dayanım nedeniyle, farklı yapı malzemelerini bağlamak için epoksi kaplama malzemeleri de kullanılır. Yapıştırma takviyesi ve demir taş, çelik, alüminyum ve hatta ahşabı yapıştırmak için malzemeleri de bulunur.

Betonarme çimlenme çalışması oluşturmak için kök çapalanır. Beton, sıva, metal, seramik, polyester ve epoksi zeminlerde, yapısal bağlantılarda ve tamir işlerinde ince kaplama malzemesi olarak görülür.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

 

 

 

Bunlar da ilginizi çekebilir