Epoksi astar iki bileşenli olan antikorozif özelliğine sahip epoksi esaslı bir astar türüdür. Su, asit ve alkali gibi maddelere dayanıklılığı ve direnci yüksek termosetler grubundan ve güçlü yapışma özelliğine sahip kimyasal türdür. Böyle bir yapıştırıcı kuvveti olduğundan genellikle çatlaklara uygulanır. Bu çatlağın düzgün bir şekilde doldurularak iki parçanın yapışması sağlanır. Kısacası iki bileşenden oluşan yapıştırıcı türü diyebiliriz. Diğer yapıştırıcılardan farkı hemen sıvı halden katı hale geçmemesidir. Sonuca ulaşması yaklaşık bir iki haftayı bulabilir. Mükemmel mekanik dayanıklılığı sayesinde uzaycılık, havacılık, denizcilik alanlarında da teknoloji ile birlikte kullanılmaktadır. İnşaat sektöründe de oldukça yaygın kullanılmaktadır. Astar sayesinde yapılar daha dayanıklı bir yapıya sahip olur ve yapıların üzerine gelecek diğer malzemelerin kolay ve mükemmel uyum göstermesini sağlar. Uygulamanın birçok avantajı vardır. Bunlardan birkaçı uygulaması kolaydır, zemin nemine karşı dayanıklıdır ve boşlukları düzgün bir şekilde kapatır. Bunun gibi bir çok avantaj sıralanabilir.

 Astar Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Hafif metallere ve saç yüzeylere yapışması, sağladığı korozyon ve nem direnci, yaş üzerine yaş uygulanabilir olması bakımından düzgün bir yüzey oluşturmak için tercih edilebilir teknolojik bir yapı malzemesidir. Epoksi astar tüm metal saç yüzeylere uygulanabilir bir yapıya sahiptir. Nem ve korozyon direncine ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilir. Örneğin; kamyon, minibüs, otobüs, çekici ve römorklarda ve motor sanayisinde kullanımı tercih edilir. Dolgu ve tamir harcı imalatında, epoksi/poliüretan zemin kaplamaları altında astar olarak, poliüretan izolasyon sistemleri altında astar olarak, nemli ve ıslak beton yüzeylerinde riskleri ortadan kaldırmak amacıyla, çelik yüzeylerde kullanımı yaygındır.

Epoksi Astar Nasıl Uygulanır?

Epoksi astar ambalaj açıldıktan sonra homojen şekilde karıştırılmalıdır. Sertleştirici ve tiner ilave edilerek karışım sağlanır. Yaş üstü yaş uygulama yapılmayacaksa, ikinci kat uygulaması için 4 saat beklenmelidir. Kapalı ortamlarda bu uygulama yapılacak ise gerekli önlemler alınarak havalandırma sağlanmalıdır. Uygulama metodları olarak fırça, rulo, püskürtme gibi yöntemler tercih edilebilir. Yalnızca iyi havalandırılmış alanlarda ve maske ile yapılmalıdır. Sağlık problemleri ile karşılaşılmaması bakımından bu oldukça önem arz eder.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

Bunlar da ilginizi çekebilir